• Minden változás legyen az negatív vagy pozitív sejtszinten kezdődik, és minden külső és belső folyamat okozta változás a sejtjeink rovására vagy sejtjeink megóvásáért zajlik. Ezeket a külső és belső folyamatokat életmódunkkal jó vagy rossz irányba tudjuk terelni.
  • Melyek ezek a befolyásoló tényezők? Mi az a szabadgyök képződés? Sokat hallunk manapság erről a folyamatról. Sejtjeink, melyek szervezetünk működésében minden élettani eseményért felelősek állandó anyagcserét végeznek, és egyben védekeznek a baktériumok ellen. Ennek a folyamatnak a melléktermékeként jönnek létre és termelődnek a szabadgyökök.
  • A szabadgyökök károsítják az ép és egészséges sejteket, illetve ki vannak téve azok támadásaiknak. Ezzel gyakorlatilag fő okozói a szervezet öregedésének, és fizikai szellemi hanyatlásának. Ebből rögtön következik, hogy a szabadgyökök egyben további számos betegség forrásai is.
  • Nézzük vajon mely területeken képesek kárt okozni a szabadgyökök? A válasz egyértelmű, hogy a szabadgyökök túlzott felhalmozódása képes károkat okozni bármely területen a szervezetben. Sejtszinten támadják a zsírszöveteket, a fehérjéket, vagy akár rombolhatják egyszerű példával élve, bőrünk kollagénszövetek rostjait, melynek roncsolását követően azok víztartalma csökken, ezzel pedig a bőr ráncosodik, majd ennek hatására idővel megjelennek a hámszövet öregedési jelei. A hétköznapokban rengeteg stressz ér bennünket.
  • A stressz következményei:

A sorozatos stresszes állapotok következtében a szervezet kapillárisainak  hajszálerek keringése beszűkül. Hatására a területen oxigén hiányos állapot jön létre, és maga az oxigén hiányos állapot, mely során a sejtek károsodnak. Nem véletlenül a stresszes életmód a kiváltó oka számtalan súlyos betegségnek. Gondoljunk csak a szív és keringési betegségekre, a daganatos betegségekre stb.

  • Szóval nem szabad életkorhoz kötnünk a szervezetünk öregedési folyamatait. A helytelen felfogás és életmód okozhatja a test öregedésének idejét. A sejtszintű öregedést viszont késleltethetjük, és ez nem életkorhoz és évszámokhoz van kötve, hanem életmódhoz…

Szerencsére, mint tudjuk a természet, mint mindig ez esetben is gondoskodott a szabadgyökök elleni védekezésben. Rendelkezésünkre bocsájtotta az antioxidánsokat, melyek hatékonyan kötik meg a túlzott szabadgyök termelődést és burjánzást. Leghatékonyabb antioxidánsok az A, E, C-vitaminok, szelén, magnézium, béta-karotin, bioflavonoidok, és polifenolok.

 

Ezekre az antioxidánsokra támaszkodhatunk a mindennapokban, kellő mértékben beépítve életmódunkba. A helyes táplálkozás a megfelelő vitaminok és a folyadékbevitel mellett segítségére lehetünk szervezetünknek a harcban a szabadgyökök ellen. Fontos, hogy kerüljük a testünket kizsákmányoló életmódot, így késleltethetjük sejtjeink öregedését.

Ne késlekedj, válts időben életmódot. Általános érvényű dolgok, melyekre érdemes figyelni. Az egészséges étkezés, pihenés, mozgás, sport, mértékletesség.

 

Előbbiek betartása, valószínűleg hosszabb távon jó hatással lenne, a már kizsákmányolt és elgyötört szervezetünkre, amiért cserébe teljesítményünk határozott javulást mutatna életünk minden területén. Ha egyszerre nem is vagyunk képesek változtatni jól bejáratott rossz szokásainkon, azért én még is csak arra biztatlak, hogy picit táplálj vissza szervezetnek számára némi plusz energiát. Hidd el, az eredmény nem marad el és nem utolsó sorban a későbbiek folyamán, élvezni is tudod majd azokat a javakat, amelyekért, olyan sokat dolgoztál, és nélkülöztél.

 

Amit sikerült meg spórolnod, az évek alatt azt később ne a patikában költsd gyógyszerekre, gyógyulásod reményében vagy, hogy szinten tarthasd magad.

Ajánlok egy szuper gyümölcsökből össze állított kivonatot, amelynek hatására megtöbbszörözheted szervezeted védelmi erejét. A feketeberkenye-homoktövis-fekete áfonya kombinációja és hatékonysága legendásan sokoldalú. A fekete és narancssárgás bogyós gyümölcsöknek, magas vitamin, és egyéb számos jótékony hatóanyag tartalma miatt immunrendszer erősítőként, gyulladáscsökkentő használhatunk.

 

Zsíroldó hatású, fokozza az anyagcserét, segít az optimális testsúly megtartásában, mivel elsősorban a májat regenerálja. Kedvezően hat a korai érelmeszesedés kezelésére meghűléses betegségek megelőzésére. Béta-karotint, F-, E-, és B-vitamint, valamint kalciumot, magnéziumot és cinket tartalmaz. Továbbá, segíti a sebek gyógyulását, gátolja a hajhullást és a ráncok kialakulását, magas olajtartalma miatt gyulladások és fekélyek kezelésére is használható.